Search here...
TOP
De opleiding Leerkracht worden

3 redenen waarom je nu leerkracht moet worden

3 redenen waarom je nu leerkracht moet worden

De banen in het onderwijs vliegen je tegenwoordig om de oren. Op het nieuws hoor je van alles rondom het lerarentekort en over de stakingen waarbij onder andere de werkdruk en het salaris van de leerkracht aan bod komen. Dat je direct na het behalen van je Pabo diploma aan het werk kunt is alvast één reden om nu leerkracht te worden. Lees hieronder nog drie redenen waarom jij ook leerkracht zou moeten worden.

Geen dag is hetzelfde in het onderwijs

Als je iemand bent die van afwisseling houdt dan past het werk van een leerkracht zeker bij jou. Er zullen geen saaie dagen tussen zitten als je voor de klas staat. De afwisseling in het onderwijs komt door de wisselende vakken en natuurlijk door de leerlingen. Zij weten je iedere dag weer te verrassen met hun gedachtes en ontwapenende kijk op het leven. Als leerkracht speel je dagelijks in op de behoeften van de leerlingen en zo leren zij én jijzelf iedere dag weer iets nieuws.

Creativiteit: unieke leerkrachten

Een leerkracht kan al zijn creativiteit kwijt bij het ontwerpen van lessen, het inrichten van het klaslokaal en het zoeken naar passende werkwijzen. Zo leer je de kinderen in je groep samenwerken, keuzes maken en verbindingen te leggen tussen oorzaken en gevolgen. Allemaal competenties die zij nodig hebben om in onze snel veranderende wereld te functioneren. Op zoek gaan naar wat het beste past bij jouw klas en bij jouw eigen wensen zorgt voor een stuk vrijheid in het werk dat je doet. Dat maakt iedere leerkracht uniek! Gelukkig bestaat er ook Pinterest ;-).

Waardering: niets is zo mooi als een eerlijk compliment van een kind

Voor al de energie die je steekt in het ontwerpen van lessen, het creëren van een veilig pedagogisch klimaat, de opgeruimde kasten en het op orde houden van alle administratie krijg je veel waardering terug. Een compliment van een leerling, goede toetsresultaten na het intensief aan de doelen werken, samen een groepsdoel bereiken, een leuke tekening krijgen.. Dit zijn nog maar een paar vormen van waardering die je dagelijks, wekelijks, maandelijks of jaarlijks zult krijgen voor het werk dat je doet. Niets is zo mooi als een eerlijk compliment van een kind krijgen.

Voor alle leerkrachten die dit lezen de vraag: wat maakt het vak van leerkracht zijn voor jou bijzonder? Laat het weten bij de comments en inspireer elkaar.

Juffie op de dijk

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *