Search here...
TOP
Corona virus Lessen Tips

5 handige tips voor thuiszittende kinderen en ouders tijdens het Corona virus in Nederland

5 handige tips voor thuiszittende kinderen en ouders tijdens het Corona virus in Nederland

Voor alle kinderen die in deze bijzondere tijd thuis zitten omdat de scholen zijn gesloten, heb ik een artikel gemaakt met daarin allemaal tips die je kunt doen. Gewoon thuis, met of zonder hulp van een ouder. Zo besteed jouw kind zijn tijd nuttig en heb jij als ouder je handen weer (eventjes) vrij.

(Bijna) gratis boeken lezen!

Wauw, wat heeft Bol.com een toffe actie opgezet! Je kunt nu voor maar 1 eurocent allerlei toffe boeken bestellen. Van Dummie de Mummie tot SuperJuffie en van Hoe overleef ik.. tot aan een DIY boek van Bibi. Dit zijn allemaal e-booken of luisterboeken. Hoe leuk en handig is dit? Voor 10 cent heb je al 10 e-booken waar je uren leesplezier van kunt hebben.

Bestel hier een of meerdere toffe boeken.

Educatieve spelletjes spelen

Kinderen vinden het meestal heel leuk om spelletjes te spelen. Er zijn veel spellen op de markt waarbij kinderen tijdens het spelen ook iets leren. Zoals woorden maken met letters of nadenken over geldzaken (monopoly). Bij veel online winkels zijn de spellen nu in de aanbieding. Hier kun je van profiteren. Enkele spellen die ook een educatieve bijdrage leveren:

Filmpjes kijken over van alles en nog wat

Als schermtijd even een wat minder belangrijke rol voor je speelt, kun je terecht op veel websites voor boeiende filmpjes over allerlei onderwerpen. Bij Schooltv.nl kun je zelf je leeftijd selecteren en een onderwerp kiezen waar jouw kind meer over wilt leren.

Knutselen, bakken 

Op Pinterest.com kun je terecht voor inspiratie voor toffe baksels, knutsels, proefjes, DIY’s en veel meer. Struin samen met je kind daar lekker rond en kies wat leuke dingetjes uit om de komende week te gaan doen. Er staan vaak stappenplannen bij waarmee je kind, afhankelijk van de leeftijd, ook gelijk een stukje zelfstandigheid kan ontwikkelen.

DIY’s

Op het Instagram account @juffiopdedijk komt er twee maandelijks een nieuwe, makkelijke DIY online die je thuis kunt maken. Super leuk om samen met je kind van niets iets te maken!

Heb je nog meer tips? Laat ze weten bij de reacties en inspireer elkaar!

5 handige tips voor thuiszittende kinderen en ouders tijdens het Corona virus in Nederland
Juffie op de dijk

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *