Search here...
TOP
Printables Seizoenen Werkboekjes

Gratis printables om in jouw klas te gebruiken, dagen van de week, tafelkaart én meer!

Gratis printables om in jouw klas te gebruiken, dagen van de week, tafelkaart én meer!

Download hieronder gratis leuke downloads die je kunt gebruiken om je klas mooi mee aan te kleden.

  • De dagen van de week kaartjes kunt je lamineren en voorzien van magneetstrip zodat je kunt aangeven welke dag van de week het is.
  • Plak de wc kaartjes aan elkaar en lamineer ze dan, zo krijg je een voor- en achterkant die je aan een plakhaakje van bijvoorbeeld de Action kunt hangen. Zo zie je in één oog opslag of de wc bezet is.
  • De tafelkaart kun je gebruiken op A5 formaat voor de leerlingen in hun laatje of je hangt hem op als poster op A3 formaat.
  • Het kind van de week papier kun je gebruiken om complimenten op te schrijven als je een kind van de week hebt. Zelf lamineer ik deze daarna zodat de leerling een mooie, stevige kaart mee naar huis kan nemen.
  • De vlaggen kaartjes knip ik uit, lamineer ik en hang ik boven mijn prikbord. De doelen kaarten (spelling, rekenen, technisch lezen, begrijpend lezen en gedrag) kun je eronder hangen en daarop het doel schrijven voor jouw groep. Lamineer je ze eerst dan kun je er met een wisbord stift op schrijven zodat ze herbruikbaar zijn.
  • De Wat moet ik doen? kaart gebruik ik in mijn klas om de leerlingen zelfstandig te maken na het luisteren en meedoen met de instructie. Ze gebruiken dan deze kaart om te zien wat ze eerst kunnen doen voordat ze aan iemand/de leerkracht vragen wat ze moeten doen. Dit sluit aan bij de bekende beertjesmethode van Kaat Timmermans.

Hieronder kun je de gratis printables downloaden, veel plezier ervan! Heb je een vraag over hoe je een blad kunt inzetten? Stuur me een berichtje via @juffieopdedijk op Instagram of in de gratis Facebook groep Leerkracht in spé – PABO (klik hier).

Mocht je deze post willen pinnen op een van je Pinterest borden zodat er meer leerkrachten geïnspireerd worden dan kan dat met de afbeelding hieronder. Alvast bedankt! Een foto sturen via Instagram @juffieopdedijk vind ik ook enorm leuk, dan kan ik hem reposten!

Juffie op de dijk

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.