Search here...
TOP
De opleiding Leerkracht worden Pabo Video's

Het Leerkracht in spé – membership, een uniek platform voor pabo-studenten (to be) en startende leerkrachten!

leerkracht in spe membership

Hi pabo student (to be) of startende leerkracht!

Misschien herken jij dit?
♡ Je mist het contact met andere leerkrachten om mee te sparren en te kletsen over wat je dagelijks meemaakt in het onderwijs.

♡ Het lijkt je tof om lid te zijn van een groep leerkrachten met dezelfde interesses en struggles om over te praten.

♡ Je hebt behoefte om jezelf verder te ontwikkelen op persoonlijk én professioneel vlak maar je weet niet waar je dit kunt vinden.

♡ Alle informatie die op je af komt over het onderwijs is soms behoorlijk overwhelming en je wilt deze informatie kunnen filteren zodat je meer overzicht hebt.

♡ Je bent op zoek naar een plek waar er open en eerlijk gesproken wordt over struggles die je in je beginnende carrière tegenkomt.

♡ Je vindt het leuk om geïnspireerd te raken door andere leerkrachten en je wil hen ook inspireren of helpen met de dingen die jij dagelijks meemaakt.

Als lid van het Leerkracht in spé – Membership krijg jij toegang tot:
♡ Een besloten Facebookgroep waarin je al jouw vragen kunt stellen, jouw ervaringen kunt delen, anderen mag inspireren, kennis kunt opdoen en meer!

♡ Iedere maand staat één bijzonder thema in de schijnwerpers. Elk thema is met zorg gekozen en is een mooie toevoeging op jouw pabo diploma. Deze thema’s kwamen al aan bod: motivatie, klasmanagement, Positive Behavior Support, Perfectionisme en bewegend leren, er zijn al veel shifts gemaakt door de leerkrachten in spé!

♡ We staan stil bij de kwetsbare kant van het onderwijs, zeker voor de startende leerkracht vind ik dit erg belangrijk. We staan stil bij successen, struggles en delen waardevolle inzichten met elkaar. Dit is zó ontzettend belangrijk! Om je hart te kunnen luchten moet je jezelf kwetsbaar op durven stellen. Lukt jou dit en deel je waar jij mee zit? Dan levert jou dit zoveel meer op dan vast blijven zitten in je hoofd. Ook het delen van jouw succesmoment en dit delen met andere startende leerkrachten zorgt voor een positieve kijk op je (toekomstige) werk.

♡ Je volgt elke maand nieuwe masterclasses van experts en ervaringsdeskundigen. Specialisten in het vakgebied van het maand thema delen in een unieke masterclass video een inspirerende les. Deze masterclass kun je zien als een exclusieve toevoeging bovenop je pabo opleiding. Je wordt geprikkeld en geïnspireerd om deze kennis en ervaringen van de expert in te zetten in de praktijk. De masterclasses blijven beschikbaar om te (her)bekijken wanneer het jou het beste uitkomt. Alles op jouw tempo!

♡ Toffe extra’s die enkel voor de leden van het Leerkracht in spé – Membership beschikbaar zullen zijn zoals live Q&A’s, maandelijkse opdrachten, freebies, live dagen en extra video’s.

♡ Je blijft zolang Juffie op de dijk bestaat toegang houden tot alle content én je volgt iedere maand in 2022 een nieuw thema, je kunt ook alle eerder geplaatste content (her)bekijken. Dus geen probleem als je een drukkere maand hebt, dan kijk je de gemiste masterclasses op een ander moment!

Ben jij op zoek naar dé plek waar je al jouw vragen kunt stellen over alles wat er op jouw pad komt? Denk bijvoorbeeld aan:

 • Hoe kan ik het beste leren voor de WISCAT toets?
 • Wanneer krijg ik de uitslag van de toelatingstoetsen?
 • Welke boeken heb ik écht nodig voor het eerste jaar van de pabo bij InHolland?
 • Waar moet ik aan denken bij het opstarten van mijn eerste eigen klas?
 • Waar kan ik de beste vacatures voor startende leerkrachten vinden?
 • Wie kan mij helpen met mijn afstudeeronderzoek over bewegend leren?
 • Waar kan ik goede literatuur vinden voor mijn opdracht van pabo jaar 3?
 • Wat zijn leuke activiteiten om te doen als ik afscheid ga nemen van mijn stage in groep 3/4?
 • Ik heb geen klik met mijn mentor/duo collega op stage/school, wie heeft er tips?
 • Wie heeft er een voorbeeld van een POP/PAP van pabo jaar 2?
 • Ik kan niet goed omgaan met het gedrag van een leerling uit groep 8 in mijn klas, wie denkt er met mij mee?

En wil jij daarnaast jezelf ontwikkelen én de start van jouw loopbaan een boost geven?

Dan is de besloten Facebook community Leerkracht in spé membership dé plek waar jij volmondig JA tegen mag zeggen!

In de zomer van 2020 maakte ik de groep Leerkracht in spé – PABO aan vanuit mijn eigen behoefte om in contact te komen met andere afstuderende pabo studenten en startende leerkrachten. Ik voelde toen al dat ik hier uiteindelijk ”meer” mee wilde doen. Wat dat meer zou worden, zou ik vanzelf wel gaan merken dacht ik. In de afgelopen 1,5 jaar heeft de FB groep zich gevuld met bijna 5000 leden. Dat vind ik echt fantastisch en ik ben best trots dat ik daarvoor ooit het eerste zaadje mocht planten. Toch voelde het de laatste maanden niet meer als de FB groep waar ik voor de volle 100% achterstond. De visie die ik met Leerkracht in spé had, ging een beetje verloren en het begon te kriebelen om daar wat mee te doen. Eindelijk wist ik wat dat ”meer” moest gaan worden.

Ik ben met Leerkracht in spé begonnen omdat ik zelf op zoek was naar een plek waar ruimte is voor erkenning, waar je struggles mag delen en je advies/tips/inspiratie krijgt van andere leerkrachten in spé. Zij zitten immers in hetzelfde schuitje, kijken er net weer wat anders tegen aan en kunnen je echt helpen met allerlei vraagstukken. Daarnaast wilde ik dat startende leerkrachten ook hun successen mogen delen. Waarom? Omdat je door het benoemen van je kleine en grote successen meer gaat geloven in jezelf, als student en als leerkracht. Naast het delen van struggles en successen moest je terecht kunnen met al je vragen. Als je leden hebt die over het hele land en zelfs in België verspreid zijn, is dat enorm waardevol als je het mij vraagt. Maar ik miste de laatste tijd alleen twee dingen in de Facebook groep:

 1. Overzicht. Overzicht in soorten vragen, overzicht in al eerder gestelde vragen, overzicht in waar je terecht kunt met je vragen etc.
 2. Diepgang. I loveeeee kennis. Knowledge is power als je het mij vraagt. Je kunt om je heen enorm veel boeken lezen en filmpjes zien en op Pinterest en Instagram kun je jezelf onderdompelen in een zee van inspiratie. Voor mij voelt dit soms behoorlijk overwhelming waardoor ik ook hier weer het overzicht miste. Er is nog nergens een plek waar ingezoomd wordt op wat je als startende leerkracht écht nodig hebt. De afgelopen maanden heb ik gewerkt aan een vernieuwde facebookgroep voor leerkrachten in spé. En zo is het unieke concept Leerkracht in spé – Membership ontstaan!

Alle thema’s tot nu toe op een rijtje:

Thema februari: motivatie

Thema maart: klasmanagement

Thema april: perfectionisme

Thema mei: positive behavior support

Thema juni: bewegend leren

Je volgt iedere maand in 2022 een nieuw thema met masterclasses en meer in het Leerkracht in spé – Membership. Ook daarna blijf je nog gewoon lid zodat je ook later nog toegang hebt tot alle inhoud.


Cadeautje: je ontvangt direct na je bestelling een set van 100 dagritmekaarten van Juffie op de dijk in je mailbox t.w.v. 7,97

Na het afronden van jouw bestelde lidmaatschap ontvang je een download met daarin alle verdere informatie. Ook ontvang je direct de maandopdracht en mag je een verzoek sturen naar de facebook groep: https://www.facebook.com/groups/leerkrachtinspemembership

Heb je vragen? Stuur een mailtje naar info@juffieopdedijk.nl

Ik kijk er naar uit om je te mogen toevoegen aan dé plek voor pabostudenten en startende leerkrachten!

Liefs, Dana
@juffieopdedijk

Juffie op de dijk