Search here...
TOP

Over Juffie op de dijk

Mijn naam is Dana, 23 jaar oud en op dit moment derdejaars Pabo student aan de Avans Hogeschool in Breda. Ik woon samen met mijn vriend Timothy en ik heb een eigen sieraden webshop met de naam Meisje op de dijk. Door Meisje op de dijk is mijn passie voor schrijven ontstaan en ontdekte ik hoeveel plezier schrijven mij geeft. Het liefst schrijf ik over onderwerpen die mij veel bezighouden. Zo schrijf ik voor Meisje op de dijk eerlijk over ondernemen. Omdat ik in de toekomst voor de klas ga staan, wil ik mijn passie voor schrijven koppelen aan het onderwijs. Zelf spendeer ik heel wat uren op het internet op zoek naar informatie voor het schrijven van verslagen, samenvattingen voor tentamens, lessen voor tijdens mijn stage en allerlei andere dingen die horen bij het vak van de leerkracht.

Op Juffie op de dijk kun je daarom terecht voor alles over het leerkracht worden én zijn. Studeer je net als ik ook aan de Pabo maar weet je niet hoe je een groepsplan moet schrijven? Of zit je nog op de middelbare school en ben je benieuwd hoe de opleiding tot leraar basisonderwijs eruit ziet? Of ben je leerkracht en ben je op zoek naar recensies van boeken en spellen of ervaringen van andere leerkrachten? Voor al deze onderwerpen en meer ben je bij Juffie op de dijk op het juiste adres!

De naam Juffie op de dijk komt voort uit mijn eerste bedrijf Meisje op de dijk. Deze naam is geïnspireerd op het huis op de dijk waar ik samen met mijn ouders en twee zussen met liefde ben opgegroeid. Ik ben zo aan deze naam gehecht geraakt dat het voor mij logisch was om ook voor mijn site over het onderwijs de koppeling te maken met deze naam, vandaar de naam: Juffie op de dijk.

Huis op de dijk van Juffie en meisje op de dijk

Wat meer over mij:

  • Enthousiast, denkt in oplossingen, creatief, eerlijk en een doorzetter
  • Ik probeer van de kleine dingen in het leven te genieten zoals van verse bloemen halen, een barista koffie, een taart maken (die altijd mislukt haha), gezelligheid met familie.
  • In 2016 begonnen aan de Pabo na een aantal jaar HBO-Verpleegkunde te hebben gestudeerd #studieswitch
  • In het derde jaar van de Pabo heb ik de minor Gedragsspecialist afgerond en ik ga mijn LIO-stage (eindstage in de afstudeerperiode) lopen in het Speciaal Basisonderwijs.

Mijn visie op onderwijs

Voor mij is het belangrijk om onderwijs te bieden waarin alle kinderen maximale kansen krijgen om zich te ontwikkelen. Met aandacht voor de kansen en beperkingen van de individuele leerling, zonder de groep als geheel uit het oog te verliezen. Het is onderwijs waarin leerlingen zich kunnen ontwikkelen in een veilige omgeving waarin ruimte is voor het maken van fouten en het proces minstens zo belangrijk is als het product.

Ik streef nu nog in mijn stage & straks in mijn eigen klas naar onderwijs dat de volgende kenmerken heeft:

BETEKENISVOL – HOGE BETROKKENHEID – CREATIVITEIT –VERANTWOORDELIJKHEID – SAMENWERKING – MOTIVATIE

Contact?

Heb je een tip/idee/gastblog/samenwerking voor of met Juffie op de dijk? Neem dan contact op via info@juffieopdedijk.nl.

Disclaimer & Privacy

Lees hier mijn disclaimer en met zorg samengestelde privacy verklaring.