Search here...
TOP
In het zonnetje

Leerkracht in spé in het zonnetje #3: meet juf Amber!

Leerkracht in spé in het zonnetje: meet juf Amber! @juf.amber

Het is weer tijd om een toffe leerkracht in spé (pabo-student of startende leerkracht) in het zonnetje te zetten! Dit keer mag je kennismaken met juf Amber! Lees je mee?

Hi Amber! Stel jezelf even voor..

Mijn naam is Amber, ik ben 25 jaar, woon in een prachtig dorp in Brabant en sta fulltime voor groep 7.

Waar heb je gestudeerd?

Voor ik aan de Pabo begon, heb ik de studie onderwijsassistent gevolgd in Tilburg. In april 2020 ben ik cum laude afgestudeerd op een basisschool in Eindhoven. Online afstuderen is toch even wat anders. Het schooljaar heb ik mogen afmaken in de groep 8 waar ik ook afgestudeerd was. 

Ik heb de Pabo gevolgd bij Hogeschool de Kempel in Helmond. Een fijne school waarbij er veel ruimte was om mij optimaal te kunnen en mogen ontwikkelen. Verschillende stages, leuke modules én opdrachten waar ik echt mijn creativiteit kwijt kon. Op de Pabo heb ik geleerd dat een les ook goed is zonder mega voorbereiding. 

Mijn mentor toen ik afstudeerde als onderwijsassistent zei ”jij bent een echte BBB, BouwenBouwBabe’. En gelijk heeft ze gehad. Ik vind werken in de bovenbouw erg divers, leuk en uitdagend. 

Hoe heb jij jouw eerste jaar als leerkracht ervaren?

Vorig schooljaar was het dan eindelijk zo ver, mijn eigen klas. Mijn eerste jaar voor de klas was bijzonder en uitdagend. Een jaar waarin Corona helaas nog centraal stond. De kinderen kwamen uit 3 verschillende groepen 6, best een uitdaging dus om de groepsvorming goed te laten verlopen. Mijn eerste jaar als juf vond ik soms pittig. Regelmatig liep ik tegen muren op, maar zoals een leerling zei ”jij staat elke dag met een lach voor de klas”. Onzekerheid speelde een rol, want doe ik het wel goed genoeg, ben ik niks vergeten en heb ik elk kind gezien? Het was een schooljaar met een lach en een traan, want ineens kwamen er dingen op mij af die ik niet geleerd had op de Pabo. 

Wat is jouw favoriete en minst favoriete vak om te geven?

Mijn favoriete vakken zijn taal, kanjertraining en drama. En het minst leuke vak vind ik wereldoriëntatie.

Wat is jouw talent als leerkracht?

Als leerkracht vind ik het erg belangrijk dat elk kind goed in zijn vel zit. Als ik leerlingen zou vragen wat mijn kwaliteiten als juf zijn, zouden zij antwoorden met problemen oplossen, geven van vertrouwen en duidelijk zijn. Zelf vind ik dat ik goed ben in ‘out-of-the-box denken, oudercontact, samenwerken én organisatie’. Ik kan geen dag zonder lachen en grapjes in de klas.

Welke eigenschap zou je nog verder willen ontwikkelen als leerkracht?

Graag zou ik in de toekomst nog leren mijn perfectionisme los te laten en durven te vertrouwen op mijn eigen kunnen. 

1 ding is zeker, lesgeven is liefdewerk ❤️

Volg juf Amber op Instagram via @juf.amber

Wil je ook in het zonnetje worden gezet? Stuur een mailtje naar info@juffieopdedijk.nl en wie weet zien we jouw interview hier binnenkort terug!

Juffie op de dijk