Search here...
TOP
Uncategorized

Leerkracht in spé membership thema mei: PBS – Positive Bahavior Support

Leerkracht in spé membership thema mei: PBS - Positive Bahavior Support

Hi leerkracht in spé!

Alle pabostudenten en startende leerkrachten in het Leerkracht in spé – Membership starten deze maand met het thema PBS. PBS staat voor Positive Bahavior Support. Dit thema heb ik met zorg uit gekozen omdat het mezelf als startende leerkracht (in het SBO) heel veel inzichten heeft gegeven en nu nog geeft. Inzichten in gedrag van kinderen en hoe je daar als volwassene/leerkracht mee kunt omgaan.

(SW)PBS is een wereldwijd goed onderzocht systeem om gedragsproblematiek te voorkomen. Je kunt het zien als een schoolbrede, preventieve aanpak van gedrag, gericht op alle leerlingen. Als je op een school werkt waar PBS wordt ingezet, dan zul je een verhelderende aanpak terug zien waarbij goed gedrag wordt aangeleerd en bekrachtigd. Maar ook als je (nu) niet op een (SW)PBS school werkt of stage loopt dan kun je veel van deze mooie aanpak toepassen in je klas.

Zeker als startende leerkracht zul je regelmatig bezig zijn met het aangeven van je grenzen. Deze grenzen moeten sommige startende leerkrachten eerst nog verkennen. Waar ligt mijn grens eigenlijk? Vind ik dit gedrag nog oké of wil ik dit liever niet in mijn groep? En zodra je weet wat je wel en niet wilt, begint het consequent handelen naar deze grenzen. En dat kan een behoorlijke uitdaging zijn als je net start in het onderwijs. Want welke consequenties geef ik voor welk gedrag? En hoe focus je jezelf vooral op gedrag wat je wél wilt zien in plaats van op het ongewenste, negatieve gedrag? Daar ga ik jou samen met een expert antwoord op geven in het leerkracht in spé membership deze maand!

We gaan jouw grenzen ontdekken en verkennen en daarnaast krijg je een masterclass van PBS coach Steffie van der Meijden van Onder-Wijs.nl. De tweede masterclass zal ik zelf verzorgen waarbij ik je een kijkje geef in hoe ik in mijn groep PBS toepas. We bespreken krachtige en werkzame beloningssystemen die bij jou én je groep passen, we gaan leren hoe je consequent omgaat met ”moeilijk” gedrag. Je leert wat gedrag met jou als leerkracht doet en waar dit vandaan komt. Je gaat aan de slag met het formuleren van gedragsverwachtingen zodat jij dit op een natuurlijke en positieve manier kunt toepassen in jouw (stage)groep.

Naast de exclusieve masterclasses, de maand opdracht en de extra video’s/content die deze maand in het teken staat van PBS, kun je ook AL je andere vragen stellen. Over de pabo, je stageopdrachten, lesideeën, struggles etc. Dit doe je eenvoudig in het membership waar andere leerkrachten in spé jou kunnen helpen. Ook als je een enquete nodig hebt, je boeken wilt verkopen of kopen en andere onderwijs gerelateerde onderwerpen kun je terecht in deze fijne groep met gelijkgestemden. Je bent zó welkom!

Leuke extra’s:

  • Je ontvangt een set van 100 dagritme kaarten van Juffie op de dijk die je direct na je bestelling kunt downloaden en gebruiken.
  • Je ontvangt een gepersonaliseerd Juf Keycord t.w.v. 20,- euro binnen 3 weken op je deurmat na je betaling!
juf keycord

Ik kijk er naar uit om je te mogen verwelkomen deze maand! Bestel jouw deelname hieronder. Je blijft toegang houden tot het membership en elke maand van 2022 kun je meedoen met een nieuw thema! De thema’s die je hebt gemist kun je ook (her)bekijken dus je hoeft niets te missen! Doe jij met ons mee?

Juffie op de dijk

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.