Search here...
TOP
Printables Start schooljaar Startweek

Leuke foto opdracht voor in de zomervakantie om het nieuwe schooljaar samen te starten! Gratis printable

Leuke foto opdracht voor in de zomervakantie om het nieuwe schooljaar samen te starten!

Ieder jaar zie ik weer allerlei leuke ideetjes voorbij komen op Instagram om het schooljaar af te sluiten. De meeste cadeautjes of spelletjes zijn gericht op de eigen groep die je het afgelopen jaar hebt gehad. Daarom vond ik het mega leuk toen ik bij een leerkracht een foto opdracht voorbij zag komen voor de nieuwe klas. Deze week staat bij ons nog last minute de het wen moment, of: stoeltjes wisselen zoals wij dat noemen, op de planning. Daarom leek het mij leuk om mijn eigen draai te geven aan deze foto opdracht.

De bedoeling is dat de leerlingen een zonnige bril mee naar huis krijgen (even uitknippen en lamineren) met daarbij de opdracht: maak in je vakantie een foto met deze zonnige bril en stuur hem op naar de nieuwe leerkracht(en). Na de zomervakantie zetten we deze foto’s op het digibord, dan heb je meteen een ijsbreker op de eerste schooldag. Een leuke manier om te bespreken met de kinderen wat zij hebben gedaan in de zomervakantie. Het lijkt mij in elk geval een leuke manier om kennis te maken met de nieuwe kinderen en zo hebben mijn duo collega en ik meteen een leuke opdracht om uit te leggen tijdens het wen moment.

Je kunt deze leuke foto opdracht voor in de zomervakantie om het nieuwe schooljaar samen te starten hieronder gratis downloaden. Gebruik je deze opdracht in je klas? Stuur je dan een foto naar @juffieopdedijk op Instagram? Dan kan ik hem reposten!

Mocht je deze post willen pinnen op een van je Pinterest borden zodat er meer leerkrachten geïnspireerd worden dan kan dat met de afbeelding hieronder. Alvast bedankt! Een foto sturen via Instagram @juffieopdedijk vind ik ook enorm leuk, dan kan ik hem reposten!

Juffie op de dijk