Search here...
TOP
Knutselen Startweek

Simpele knutselopdracht voor in de startweek ter ondersteuning van de klasafspraken

Simpele knutselopdracht voor in de startweek ter ondersteuning van de klasafspraken

In de eerste schoolweken vind ik het belangrijk om duidelijke afspraken en regels te maken met de kinderen in de klas. Zo kunnen we bij ongewenst gedrag verwijzen naar de gemaakte afspraken en kan ik complimenten en beloningen uitdelen (PBS school) bij gedrag wat past bij deze afspraken. Op de deur in de klas hangt onze poster met daarop de gemaakte afspraken. Dit is nu al ontzettend effectief gebleken want zowel ikzelf als de leerlingen verwijzen daar regelmatig naar. ”Weet je nog dat we hebben afgesproken om aardig voor elkaar te zijn?” en meer van dit soort opmerkingen maken we dagelijks als reminder voor waar we als klas voor staan.

Om de leerlingen nog meer een onderdeel te laten uitmaken van deze gemaakte afspraken, maakte ik dit jaar een simpel maar leuk knutselwerk. Deze past bij de gemaakte afspraken en staat ook nog eens super leuk in de klas!

Volgens mij heb ik het idee op Pinterest voorbij zien komen maar ik kon het origineel niet meer vinden. Daarom deel ik hier het resultaat wat de kinderen in mijn klas hebben gemaakt. Leuk heh?

Zo maak je het met je klas:

  1. Print voor alle leerlingen & jezelf een hand uit (lekker makkelijk 😉
  2. Laat de kinderen een hand inkleuren en uitknippen
  3. Laat een klein groepje kinderen de handen opplakken op een stevig stuk papier
  4. Plak de motiverende tekst in het midden
  5. En voila, ophangen maar!

Veel plezier & succes met het maken van deze leuke & simpele knutselopdracht! Stuur je een foto van het resultaat via Instagram door? Tag me dan eventjes via @juffieopdedijk dan kan ik hem reposten!

Mocht je deze knutselopdracht willen deze op een van je Pinterest borden zodat er meer leerkrachten geïnspireerd worden dan kan dat met de afbeelding hieronder. Alvast bedankt!

Simpele knutselopdracht voor in de startweek ter ondersteuning van de klasafspraken

Juffie op de dijk

551 COMMENTS